Populära rätter hos Per-Svensas

Antal portioner 6

Det behöver du

ca: 1,5 kg benfri lammstek

2 tsk torkad rosmarin alt färsk.
2 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
2 gula lökar
1 stor morot
200g rotselleri
10 vitlöksklyftor
2 lagerblad
5 dl rödvin

Långbrässerad lammstek med rödvinsreduktion

Hur man

1. sätt ugnen på 110 grader.

Gnid in lammsteken utvändigt och invändigt med rosmarin, salt och peppar.
 
2. Skala och skär lök, morot, rotselleri och vitlök i bitar.
Fördela runt steken. Lägg dit lagerblad och häll på rödvinet.
Tillaga mitt i ugnen 5-7 timmar. Man ska kunna dra isär köttet med en sked när det är klart.
 
3. Sila ner rödvinsskyn i en kastrull och låt koka ca 30 min tills den har reducerats ner till kraftig smak.
Varmhåll kött och grönsaker under folie till servering.
Smaka av med salt och peppar.
 
Vi serverade potatisgratäng och en god grönsallad till. 
 
Källa: coop medmera 

Antal portioner 800g

Det behöver du

1 dl rödvin

0,5 dl olja
2 stora vitlöksklyftor
Färsk timjan
2 msk soja
salt
peppar

Marinad till lamm och nötkött

Hur man

Blanda samtliga ingredienser.

Vitlöken mosade jag och delade i stora bitar.
Godast blir det om köttet får ligga länge.

Antal portioner 4-6

Det behöver du

Ca 2 kg lammstek med ben 

10 vitlöksklyftor 
Bacon
Små lök
Färsk kryddor ex. Timjan, citronmeliss, rosmarin, mynta
1 citron 
Vitt vin

Stek med ben. Långkok a'la Lotta

Hur man

1. Sätt på ugnen på 150 grader.

 
2. Proppa steken full med vitlök (gör ett snitt med kniv ) salta och peppra
Stek lammet runt om tillsammans med bacon och småle. 
 
3. Lägg sedan över steken i aluminiumfolie. 
Toppa med färska kryddor, skivad citron och en skvätt vin.
Packa in allt ordentligt så det inte läker. 
Skicka in i ugnen i minst 5 timmar. 
 
Servera med potatisgratäng och gelé. 
Mumsigt!